Neformální setkání fotografů v Lipnici nad Sázavou

8/2018
Lipnice nad Sázavou

O letošním druhém srpnovém víkendu, tj. od pátku 10. do neděle 12. srpna 2018 pozval zakladatel spolku Člověk a Víra Roman Albrecht fotografy i s rodinami na neformální setkání do chatové osady u Lipnice nad Sázavou.

Toto místo je pro spolek téměř osudové, neboť zde pod Lipnicí nad Sázavou v chatě Romana před pěti lety začala série kurzů Člověk a Víra. Většina školících kurzů 2013 byla na této malé chatě, a všichni zúčastnění na to dodnes rádi vzpomínají, zvláště pak na večerní růžové víno ve vyhřátém bazénu.

O pozvání na chatu byl velký zájem, ale protože mnozí měli právě o tomto víkendu různá focení, dorazilo na chatu 14 fotografů. Málokdo přijel sám; mnozí vzali sebou celou či část rodiny, a tak nás dohromady bylo přes třicet. Přestože z důvodu malé kapacity chaty, bylo zajištěno ubytování v okolních penzionech, všichni si raději kolem Romanovy chaty postavili stany a užili si tak i teplé letní noci v přírodě.

Program víkendu byl volný, a tak kromě pohody u chaty mnozí stihli i výlety do okolí, které je opravdu krásné. Málokdo si nechal ujít návštěvu hradu Lipnice nad Sázavou a Stvořidla na řece Sázavě. V sobotu v podvečer jsme pak v zahradě u chaty mohli společně prožít mši svatou, a poté se grilovalo. A samozřejmě byl po celý víkend i hodně využitý zmíněný bazén.

Víkend byl pro všechny zúčastněné hezkým zážitkem, protože takovéto prázdninové setkání bylo vzhledem k roztroušenosti nás fotografů po celém Česku a Slovensku a také velké vytíženosti všech vzácnou příležitostí setkat se, a chvíli pospolu pobýt. Romane, za všechny zúčastněné za víkend u Sázavy velké díky!

Marie Košinová